
Λίγα λόγια για τον βασιλικό και τη χρήση του στη μαγειρική:
Ο βασιλικός είναι ένα από τα διασημότερα μαγειρικά βότανα που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες, όπως π.χ. η ιταλική και η ταϊλανδέζικη. Αξιοποιείται τόσο φρέσκος, όσο και αποξηραμένος, ωστόσο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι γεύσεις μειώνονται με την ξήρανση.
Bρίσκει τη θέση του σε πολλών ειδών συνταγές. Χρησιμοποιείται με λαχανικά, στα ζυμαρικά, στις πίτσες, στο κρέας, στο ψάρι, στις σάλτσες, στα ντρέσινγκ, στα τσάγια βοτάνων, στις φρουτοσαλάτες.
Επιπλέον ο βασιλικός έχει χρησιμοποιηθεί ως έγχυμα για την τόνωση της πέψης και της πνευματικής διαύγειας. Συνδυάζεται υπέροχα με φλούδα λεμονιού και μισή φέτα πεπόνι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
- 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 φλ. ρεβίθια βρασμένα
- ½ κιλό ντοματίνια
- ¼ φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ¼ φλ. φύλλα βασιλικού φρέσκου χοντροκομμένα
- ¼ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου μέντας
- 1 κ.σ ελιές (χωρίς κουκούτσια)
- 200 γρ. φέτα κατσικίσια, κομμένη σε κομμάτια
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Βlend Sauvignon Blanc και Ασύρτικου με αρώματα από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα και υψηλή οξύτητα που προσφέρει φρεσκάδα. Η πρόταση του WSPC: Techni Alipias White Wine Art Estate
- Για τα ρεβίθια με φρέσκα βότανα βάζουμε βρασμένα ρεβίθια σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κατσικίσιο τυρί και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αφού σερβίρουμε σε ατομικά μπολ.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα, το μέλι, το ελαιόλαδο, οι ελιές και το βαλσάμικο.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στη σαλάτα.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και διακοσμούμε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και μαϊντανό (προαιρετικά).