Υλικά
  • 3 πορτοκάλια καθαρισμένα
  • 300 γρ. ανανά καθαρισμένο
  • 4 κ.σ. ρόδι καθαρισμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου
  • 1 κ.σ. Cointreau ή Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
  • χυμό από 2 πορτοκάλια, μεγάλα
     
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι, ανανά και ρόδι κόβουμε τα πορτοκάλια και τον ανανά σε μπουκιές και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ρόδι.
  2. Σε μια μικρή κανάτα ή κούπα, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το λικέρ και το ξύσμα.
  3. Περιχύνουμε με αυτό τα φρούτα και ανακατεύουμε.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων ή καπάκι και τοποθετούμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο δυόσμο για περισσότερο άρωμα.
  • Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ, μπορούμε να προσθέσουμε ένα σιρόπι πορτοκαλιού.
  • Την ποσότητα του λικέρ που θα χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη ρυθμίσουμε ανάλογα με τα γούστα μας.