Υλικά
- 3 πορτοκάλια καθαρισμένα
- 300 γρ. ανανά καθαρισμένο
- 4 κ.σ. ρόδι καθαρισμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου
- 1 κ.σ. Cointreau ή Grand Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι
- χυμό από 2 πορτοκάλια, μεγάλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι, ανανά και ρόδι κόβουμε τα πορτοκάλια και τον ανανά σε μπουκιές και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μέσα το ρόδι.
- Σε μια μικρή κανάτα ή κούπα, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το λικέρ και το ξύσμα.
- Περιχύνουμε με αυτό τα φρούτα και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων ή καπάκι και τοποθετούμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο δυόσμο για περισσότερο άρωμα.
- Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ, μπορούμε να προσθέσουμε ένα σιρόπι πορτοκαλιού.
- Την ποσότητα του λικέρ που θα χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη ρυθμίσουμε ανάλογα με τα γούστα μας.