
Ελαφριά αλλά γεμάτη χαρακτήρα, λειτουργεί ιδανικά ως κυρίως ή συνοδευτικό και μπορεί να γίνει η βάση για δεκάδες παραλλαγές - προσθέτοντας φέτα ή άλλο τυρί, ψητά ή βραστά λαχανικά, τόνο, βραστό αυγό κ.α. Σερβίρεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου και κρατάει τέλεια στο ψυγείο.
Υλικά
- 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικο, ξερά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο ή 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Sauvignon Blanc από το Friuli της Ιταλίας με εκρηκτικά αρώματα τροπικών φρούτων και νύξεις βοτανικότητας. Η πρόταση του WSPC: Sauvignon Blanc Bidoli
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, πιπεριά Φλωρίνης και μυρωδικά, βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν για περίπου 25–30 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα φασόλια, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Σε ένα δεύτερο, μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού ή το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο κλεισμένη αεροστεγώς σε δοχείο για 2-3 ημέρες.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο αγγούρι, ντοματίνια, φέτα ή ακόμα και λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.