Σε ποιον δεν αρέσουν οι μακαρονοσαλάτες; Τα ζυμαρικά αν τα συνδυάσουμε με τα σωστά, φρέσκα υλικά γίνονται μια ενδιαφέρουσα και χορταστική σαλάτα, που ταιριάζει σε μπουφέ για πάρτι και μεσημεριανά τραπέζια στο σπίτι, ενώ άνετα μπαίνει στο lunch box για το γραφείο ή το σχολείο. Εδώ «παντρεύουμε» την αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα με βίδες και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο.

Υλικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 400 γρ. ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 αγγουράκια μικρά, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • ½ φλ. ελιές θρούμπες
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Greco di Tufo με αρώματα λευκόσαρκών φρούτων, εσπεριδοειδών και βοτάνων, με τονισμένη οξύτητα και νύξεις ορυκτότητας. Η πρότασή του WSPC: Greco di Tufo - Feudi Di San Gregorio

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα ζυμαρικών σαν χωριάτικη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Σουρώνουμε τις βίδες και τις μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αν η μακαρονοσαλάτα δεν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα, δεν την περιχύνουμε με το λαδόξιδο και δεν την αλατίζουμε για να μη βγάλουν τα λαχανικά όλα τους τα υγρά.