Υλικά

Για περίπου 250 γρ. ντρέσινγκ

  • 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • 1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή πολύ ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1-2 κ.σ. άνηθο, δυόσμο, σχοινόπρασο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το dressing με γιαούρτι για σαλάτες χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το λάδι, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο (αν χρησιμοποιούμε) και το μέλι. Το μείγμα μας πρέπει να είναι λείο και βελούδινο.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μυρωδικό της επιλογής μας, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε. Ανάλογα με τη χρήση που το προορίζουμε, μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο κρύο νερό.
  3. Μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, για να αποκτήσουν οι γεύσεις περισσότερη ένταση.

Αν μας αρέσουν τα πικάντικα, μπορούμε να του προσθέσουμε λίγο τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν.