Υλικά
  • 1 λάχανο μικρό
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 200γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη ή άλλο τυρί της επιλογής μας

Ροζέ, Syrah και Aglianico με αρώματα φράουλας, κερασιού και δαμάσκηνου, με ένταση και αναζωογονητική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Estella Kitrvs Vineyard Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ψητά steaks λάχανου με τυρί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόβουμε το λάχανο σε κάθετες φέτες, πάχους περίπου 1,5 δαχτύλου και μετά κόβουμε την κάθε φέτα στη μέση ή στα 4.
  3. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε πάνω τα κομμάτια του λάχανου. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε το λάχανο, πασπαλίζουμε με τυρί και επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο.
  6. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη και ύστερα σερβίρουμε το λάχανο χλιαρό, σαν ορεκτικό ή σαν ζεστή σαλάτα. Είναι και τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα.