
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια κομμένα το καθένα στα 4, μαζί με τη φλούδα τους
- 1 ματσάκι ρίγανη φρέσκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Sauvignon Blanc με αρώματα που συνδυάζουν τα εσπεριδοειδή και τα εξωτικά φρούτα, νότες βανίλιας και δρυός. Η πρόταση του WSPC: Amethystos Fume Domaine Costa Lazaridi
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με φρέσκια ρίγανη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τα κομμάτια λεμονιού και τα ¾ από το ματσάκι της ρίγανης, χοντροκομμένο.
- Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού το αλάτι.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το χυμό των λεμονιών, το σκόρδο, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κοτόπουλο. Συμπληρώνουμε με 1 μεγάλο φλ. νερό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.
- Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.
- Για να βγει ζουμερό το κοτόπουλο δεν αφαιρούμε την πέτσα του.
- Τα κομμάτια του λεμονιού, δεν τα πετάμε! Όταν μαλακώσουν τρώγονται και συνδυάζονται υπέροχα με το κρέας.