Υλικά
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια κομμένα το καθένα στα 4, μαζί με τη φλούδα τους
  • 1 ματσάκι ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Sauvignon Blanc με αρώματα που συνδυάζουν τα εσπεριδοειδή και τα εξωτικά φρούτα, νότες βανίλιας και δρυός. Η πρόταση του WSPC: Amethystos Fume Domaine Costa Lazaridi

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με φρέσκια ρίγανη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί μαζί με τα κομμάτια λεμονιού και τα ¾ από το ματσάκι της ρίγανης, χοντροκομμένο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού το αλάτι.
  4. Βάζουμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το χυμό των λεμονιών, το σκόρδο, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Το περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κοτόπουλο. Συμπληρώνουμε με 1 μεγάλο φλ. νερό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο για 1 ώρα.
  7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την άλλη πλευρά και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.
  9. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.
  • Για να βγει ζουμερό το κοτόπουλο δεν αφαιρούμε την πέτσα του.
  • Τα κομμάτια του λεμονιού, δεν τα πετάμε! Όταν μαλακώσουν τρώγονται και συνδυάζονται υπέροχα με το κρέας.