
Υλικά
- 2 κομμάτια κοτόπουλου στήθος μεγάλα
- 40 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 50 γρ. φρυγανιά
- 25 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- 4-8 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη), συν επιπλέον για το σερβίρισμα
- 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 4 φέτες
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στο air fryer χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος τα στήθη του κοτόπουλου για να δημιουργήσουμε 4 φιλέτα.
- Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χτυπάμε με μία στρογγυλή επιφάνεια (πχ. με τη βάση ενός μπρικιού μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος).
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και το αυγό σε ένα άλλο.
- Σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
- Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και τέλος περνάμε από το μείγμα φρυγανιάς – παρμεζάνας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε 1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα.
- Το τοποθετούμε πάλι στο air fryer και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι η μοτσαρέλα να πάρει χρώμα και το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Σερβίρουμε με περισσότερη σάλτσα ντομάτας, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο είτε με πουρέ, είτε με ρύζι, είτε με ζυμαρικά. Άλλωστε, η σάλτσα και η παρμεζάνα που λιώνει είναι ιδανικές γι’ αυτά.