Υλικά
            
        
        
        
        
    - 2 κομμάτια κοτόπουλου στήθος μεγάλα
 - 40 γρ. αλεύρι
 - 1 αυγό χτυπημένο
 - 50 γρ. φρυγανιά
 - 25 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
 - 4-8 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη), συν επιπλέον για το σερβίρισμα
 - 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 4 φέτες
 - πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
 - φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
 
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για το κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στο air fryer χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος τα στήθη του κοτόπουλου για να δημιουργήσουμε 4 φιλέτα.
 - Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χτυπάμε με μία στρογγυλή επιφάνεια (πχ. με τη βάση ενός μπρικιού μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος).
 - Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και το αυγό σε ένα άλλο.
 - Σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
 - Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και τέλος περνάμε από το μείγμα φρυγανιάς – παρμεζάνας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
 - Στη συνέχεια τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
 - Βάζουμε 1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα.
 - Το τοποθετούμε πάλι στο air fryer και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι η μοτσαρέλα να πάρει χρώμα και το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα.
 - Σερβίρουμε με περισσότερη σάλτσα ντομάτας, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.
 
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο είτε με πουρέ, είτε με ρύζι, είτε με ζυμαρικά. Άλλωστε, η σάλτσα και η παρμεζάνα που λιώνει είναι ιδανικές γι’ αυτά.