Υλικά
  • 2 κομμάτια κοτόπουλου στήθος μεγάλα
  • 40 γρ.  αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 25 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 4-8 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη), συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 4 φέτες
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κοτόπουλο με παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας στο air fryer χωρίζουμε στη μέση κατά μήκος τα στήθη του κοτόπουλου για να δημιουργήσουμε 4 φιλέτα.
  2. Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χτυπάμε με μία στρογγυλή επιφάνεια (πχ. με τη βάση ενός μπρικιού μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος).
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και το αυγό σε ένα άλλο.
  4. Σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
  5. Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και τέλος περνάμε από το μείγμα φρυγανιάς – παρμεζάνας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο.
  6. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Βάζουμε 1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα.
  8. Το τοποθετούμε πάλι στο air fryer και μαγειρεύουμε  για άλλα 10 λεπτά μέχρι η μοτσαρέλα να πάρει χρώμα και το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα.
  9. Σερβίρουμε με περισσότερη σάλτσα ντομάτας, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κοτόπουλο είτε με πουρέ, είτε με ρύζι, είτε με ζυμαρικά. Άλλωστε, η σάλτσα και η παρμεζάνα που λιώνει είναι ιδανικές γι’ αυτά.