Υλικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μικρές μπουκιές
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • ½ φλ. αλεύρι
  • ½ φλ. φρυγανιά ή panko
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Chardonnay από την Αυστραλία, με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, πλούσια δομή και διακριτική παρουσία βαρελιού. Η πρόταση του WSPC: Oxford Landing Chardonnay

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις κοτομπουκιές στο air fryer αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά ή το panko με την πάπρικα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό, καλύπτουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς.
  4. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο air fryer στους 190°C για 12–15 λεπτά, γυρίζοντας τις κοτομπουκιές μας στα μισά του χρόνου.
  • Αν θέλουμε πιο ζουμερές κοτομπουκιές, μπορούμε να τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά σε γιαούρτι.
  • Το τέλειο συνοδευτικό είναι κέτσαπ ή σπιτική σος γιαουρτιού με μουστάρδα.