
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μικρές μπουκιές
- 1 αυγό, χτυπημένο
- ½ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. φρυγανιά ή panko
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Chardonnay από την Αυστραλία, με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, πλούσια δομή και διακριτική παρουσία βαρελιού. Η πρόταση του WSPC: Oxford Landing Chardonnay
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις κοτομπουκιές στο air fryer αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τη φρυγανιά ή το panko με την πάπρικα και το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό, καλύπτουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο air fryer στους 190°C για 12–15 λεπτά, γυρίζοντας τις κοτομπουκιές μας στα μισά του χρόνου.
- Αν θέλουμε πιο ζουμερές κοτομπουκιές, μπορούμε να τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά σε γιαούρτι.
- Το τέλειο συνοδευτικό είναι κέτσαπ ή σπιτική σος γιαουρτιού με μουστάρδα.