
Για να κοτομπουκιές που παραμένουν ζουμερές εσωτερικά, χρησιμοποιήστε στήθος κοτόπουλου και κόψτε το σε όσο το δυνατόν ισομεγέθη κομμάτια, έτσι ώστε να πετύχετε σωστό και ομοιόμορφο ψήσιμο. Και, φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψετε το μαρινάρισμα.
Μετά το πανάρισμα μπορείτε να κρατήσετε το κοτόπουλο για λίγες ώρες στο ψυγείο ή για 2 μήνες στην κατάψυξη.
Συνοδέψτε τις κοτομπουκιές με δημητριακά, με μία σπιτική μαγιονέζα, κέτσαπ ή γκουακαμόλε.
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
Για το μαρινάρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το πανάρισμα
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. νερό
- 200 γρ. νιφάδες δημητριακών καλαμποκιού
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κ.γ. ζάχαρη μαύρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Ροζέ, blend των ποικιλιών Merlot και Cabernet Franc με κομψά αρώματα φράουλας, γκρέιπφρουτ και κερασιού, πλούσιο σώμα, κρεμώδη υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Liberte Day 14 - Jima Winery
- Για τις κοτομπουκιές στον φούρνο με κρούστα δημητριακών βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 5 λεπτά.
- Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε λωρίδες πάχους περίπου 2 εκ.
- Σε μπολ με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να καλυφθεί το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά και για όλο το βράδυ).
- Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα και το νερό. Τέλος, χτυπάμε τα δημητριακά στον πολυκόφτη μέχρι να σπάσουν ελαφρά (δε θέλουμε να γίνουν σκόνη), τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Περνάμε την κάθε λωρίδα κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, μετά βουτάμε στο αυγό και τέλος στα δημητριακά. Τοποθετούμε στο ταψί, δίπλα - δίπλα.
- Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στις παναρισμένες κοτομπουκιές και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.