Υλικά
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 ντομάτες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι στον τρίφτη
- 1 καρότο στον τρίφτη
- 14-16 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ κρασί! Ένα blend Αγιωργίτικου και Μοσχοφίλερου με αρώματα κερασιών, φραμπουάζ και ροδοπέταλων.
Peplo Rose Κτήμα Σκούρα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις ντομάτες. Απομακρύνουμε τα σποράκια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες.
- Βάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να στραγγίσει. Έπειτα την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 3'- 4' μέχρι να ρουφήξει τα υγρά και να το θωρακίσουμε.
- Ρίχνουμε τα ⅔ του πολτού ντομάτας και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπάσει το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5'.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι απέξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και αν έχει περισσέψει ρύζι από τη γέμιση το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τον πολτό ντομάτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15', μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σερβίρουμε τα γεμιστά σε θερμοκρασία δωματίου.