Υλικά
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 ντομάτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι στον τρίφτη
  • 1 καρότο στον τρίφτη
  • 14-16 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ κρασί! Ένα blend Αγιωργίτικου και Μοσχοφίλερου με αρώματα κερασιών, φραμπουάζ και ροδοπέταλων.
Peplo Rose Κτήμα Σκούρα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις ντομάτες. Απομακρύνουμε τα σποράκια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες.
  2. Βάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να στραγγίσει. Έπειτα την πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σοτάρουμε για 3'- 4' μέχρι να ρουφήξει τα υγρά και να το θωρακίσουμε.
  5. Ρίχνουμε τα ⅔ του πολτού ντομάτας και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπάσει το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5'.
  6. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα.
  8. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι απέξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο.
  9. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και αν έχει περισσέψει ρύζι από τη γέμιση το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί.
  10. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα λαχανικά με τον πολτό ντομάτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  11. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15', μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  12. Σερβίρουμε τα γεμιστά σε θερμοκρασία δωματίου.