
Η Κυριακή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θεωρείται μέρα χαράς και ηρεμίας πριν ξεκινήσουν τα πάθη του Χριστού. Σύμφωνα με τη θρησκεία είναι η μέρα που τιμά τη θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, τον οποίο ο λαός υποδέχτηκε κρατώντας βάγια και φοινικόκλαδα. Γι' αυτό πολλοί παρατηρούν πως την Κυριακή των Βαΐων πάντα έχει ωραίο καιρό με ήλιο, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα βρέχει, τονίζοντας ότι πενθεί και η φύση τότε μαζί μας.
Έτσι, παρόλο που διανύουμε περίοδο νηστείας, λόγω της Μεγάλης Σαρακοστής, την Κυριακή των Βαΐων επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Αποτελεί την τέλεια αφορμή για να τιμήσουμε την παράδοση με πιάτα γεμάτα θαλασσινή νοστιμιά και ανοιξιάτικο άρωμα. Από το τραγανό τηγανητό ψαράκι μέχρι πιο δημιουργικές συνταγές στο φούρνο ή τη σχάρα, συγκεντρώσαμε αυτά που θα μετατρέψουν το τραπέζι των Βαΐων σε γιορτή.


Αρωματικό ψητό ψάρι μαριναρισμένο με yuzu

Ψάρι στον ατμό με τζίντζερ και σόγια: Η κορυφαία συνταγή της κινέζικης πρωτοχρονιάς

Κάρι ψαριού από τη Γκόα

Σολομός με σάλτσα τεριγιάκι και σπαράγγια

Ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Ολόκληρο ψάρι ψημένο σε αλάτι
Τραγανές τηγανητές αντζούγιες σε κουρκούτι

Μπακαλιάρος ποσέ στο τηγάνι με ντοματίνια και κρασί
Μπακαλιάρος στον φούρνο με ντοματίνια και πατάτες

Εύκολες κροκέτες μπακαλιάρου με μπίρα

Ανοιχτά σάντουιτς με ψητές σαρδέλες

Φιλέτο σολομού ψητό με δενδρολίβανο και λεμόνι

Σκορπίνα με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα στον φούρνο
