Υλικά
- 2 μεγάλα φιλέτα σολομού με δέρμα
- 8 σπαράγγια
Για τη μαρινάδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας, με λιγότερο αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 50 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
- ¼ κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- λάιμ
Αφρώδες κρασί! Με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής από την Μαντινεία ή Αμύνταιο.
Brut Cuvee Speciale - Κτήμα Καρανίκα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στην μέση και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο, το μέλι και περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Αφήνουμε στην άκρη για 30’.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα του σολομού χωρίς τη μαρινάδα, για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τη μαρινάδα, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα κομμάτι σολομό, συνοδεύοντας με σπαράγγια, ρύζι μπασμάτι και λάιμ.
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα με χυμό πορτοκαλιού.
- Όταν τα σπαράγγια δεν είναι στην εποχή τους, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με μπρόκολο.