Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι η «σάλτσα» την οποία θα περιεχύσουμε στο ψάρι και στα λαχανικά. Ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, και κρασί. Αυτός ο συνδυασμός θα χαρίσει στο φαγητό μία ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση. Θα χρειαστείς φρέσκο ζυμωτό ψωμί για πολλές βούτες!
Υλικά
- 2 λαβράκια μεγάλα
- 1 κιλό πατάτες
- 3 κολοκυθάκια
- 3 καρότα
- 2 ντομάτες ώριμες, στυμμένες
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 80 ml κρασί λευκό
- χυμό από ένα λεμόνι
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 200 ml νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ψάρι στο φούρνο με λαχανικά πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Έπειτα πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Απλώνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και ρίχνουμε τις στυμμένες ντομάτες. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά τα ψάρια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι και ρίγανη.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε και το νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν τα ψάρια. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.