Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι η «σάλτσα» την οποία θα περιεχύσουμε στο ψάρι και στα λαχανικά. Ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, και κρασί. Αυτός ο συνδυασμός θα χαρίσει στο φαγητό μία ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση. Θα χρειαστείς φρέσκο ζυμωτό ψωμί για πολλές βούτες!

Ψάρι με λαχανικά

Υλικά
  • 2 λαβράκια μεγάλα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 καρότα
  • 2 ντομάτες ώριμες, στυμμένες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml  κρασί λευκό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 200 ml νερό
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ψάρι στο φούρνο με λαχανικά πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Έπειτα πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  4. Απλώνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και ρίχνουμε τις στυμμένες ντομάτες. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  5. Ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά τα ψάρια.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι και ρίγανη.
  7. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε και το νερό.
  8. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν τα ψάρια. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 25-30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί, αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε.