
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκου ή φιλέτο ψαριού της επιλογής μας, σε κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές ροδέλες
- 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 75 ml κρασί λευκό
- 125 ml νερό
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κ.γ. αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα blend Ασύρτικου με Sauvignon Blanc με δομή και δροσερή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Oros Akrathos - Newlands Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον μπακαλιάρο ποσέ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σωτέζα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό, χρησιμοποιώντας ξύλινη σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το προσθέτουμε στο σκεύος.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια μικρή βράση και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, φέρνουμε όσο μπορούμε τα λαχανικά πάνω από το ψάρι.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι της σωτέζας και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό 1 κ.σ. κάπαρη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί η κάπαρη περιέχει αρκετό και μπορεί να κάνει το φαγητό πιο αλμυρό από το επιθυμητό.
- Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό με όποιο φιλέτο ψαριού μας αρέσει, ακόμη και με παστό ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο.