Υλικά
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκου ή φιλέτο ψαριού της επιλογής μας, σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές ροδέλες
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 75 ml κρασί λευκό 
  • 125 ml νερό
  • ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα blend Ασύρτικου με Sauvignon Blanc με δομή και δροσερή οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Oros Akrathos - Newlands Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον μπακαλιάρο ποσέ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σωτέζα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό, χρησιμοποιώντας ξύλινη σπάτουλα. 
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το προσθέτουμε στο σκεύος.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια μικρή βράση και προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού. 
  5. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, φέρνουμε όσο μπορούμε τα λαχανικά πάνω από το ψάρι.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι της σωτέζας και αφήνουμε τον μπακαλιάρο να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. 
  7. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό 1 κ.σ. κάπαρη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί η κάπαρη περιέχει αρκετό και μπορεί να κάνει το φαγητό πιο αλμυρό από το επιθυμητό. 
  • Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό με όποιο φιλέτο ψαριού μας αρέσει, ακόμη και με παστό ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο.