
Υλικά
- 500 γρ. αντζούγιες, καθαρισμένες
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 ml παγωμένο ανθρακούχο νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
- ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Albarino με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, νότες λευκών λουλουδιών, πράσινου μήλου, ροδάκινου και ανανά. Η πρόταση του WSPC: Albarino Compania Uruguaya De Vinos De Mar
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις τραγανές τηγανητές αντζούγιες σε κουρκούτι, πρώτα ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε σταδιακά το παγωμένο ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα ή στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε τις αντζούγιες στο κουρκούτι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, τινάζουμε ελαφρά για να πέσει το κουρκούτι που περισσεύει, και τις τηγανίζουμε σε δόσεις μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές, περίπου 3-4 λεπτά.
- Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και σερβίρουμε ζεστές με φρέσκο μαϊντανό.
- Για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. βότκα στο κουρκούτι.
- Αν δεν έχουμε ανθρακούχο νερό, χρησιμοποιούμε παγωμένο απλό νερό με λίγο ξίδι για αέρα στο κουρκούτι.