
Υλικά
- 32 σαρδέλες φιλεταρισμένες
- 2 μαραθόριζες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 220 ml λευκό κρασί
- 1 κ.γ. περγαμόντο ξύσμα
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η πρόταση της Νίκης Μηταρέα: Θα συνοδεύσουμε το πιάτο με την περίτεχνη λευκή ποικιλία Viognier (βιονιέ) με την πλούσια και λιπαρή υφή.
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις σαρδέλες γεμιστές με σάλτσα μαραθόριζας και περγαμόντο ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Μόλις κάψει σοτάρουμε τη μαραθόριζα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το ξύσμα περγαμόντο, το τυρί και ανακατεύουμε. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον στους 200°C.
- Πλένουμε τις φιλεταρισμένες σαρδέλες και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Βάζουμε από μισή κουταλιά της σούπας γέμιση στη μισή σαρδέλα και τη σκεπάζουμε με την υπόλοιπη.
- Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.