
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου, περίπου 600 γρ. συνολικά
- 300 γρ. ντοματίνια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ ματσάκι θυμάρι ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 100 ml κρασί λευκό
- ½ φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
- 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φρέσκια σαλάτα για το σερβίρισμα
Chardonnay με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών, πλούσια υφή και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Gkirlemis Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον μπακαλιάρο στο φούρνο με ντοματίνια και πατάτες, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Έπειτα ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Παράλληλα προετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο τοποθετώντας τον σε ένα άλλο ταψί μαζί με τα ντοματίνια.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα μας το ψάρι.
- Ψήνουμε τον μπακαλιάρο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με τις πατάτες, φρέσκια σαλάτα και πασπαλίζουμε με θυμάρι ή σχοινόπρασο.
- Για πιο τραγανές πατάτες μπορούμε να τις ψήσουμε 5-10 λεπτά επιπλέον στο γκριλ.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε ελιές ή κάπαρη στο ταψί μαζί με τον μπακαλιάρο και τα ντοματίνια για επιπλέον ένταση στη γεύση.