Υλικά
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου, περίπου 600 γρ. συνολικά
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ ματσάκι θυμάρι ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κρασί λευκό 
  • ½ φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκια σαλάτα για το σερβίρισμα

Chardonnay με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, νότες ξηρών καρπών, πλούσια υφή και δροσιστική οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Gkirlemis Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον μπακαλιάρο στο φούρνο με ντοματίνια και πατάτες, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Έπειτα ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις ραντίζουμε με 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά.
  3. Παράλληλα προετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο τοποθετώντας τον σε ένα άλλο ταψί μαζί με τα ντοματίνια.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, το ζωμό, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα μας το ψάρι.
  5. Ψήνουμε τον μπακαλιάρο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
  6. Σερβίρουμε με τις πατάτες, φρέσκια σαλάτα και πασπαλίζουμε με θυμάρι ή σχοινόπρασο.
  • Για πιο τραγανές πατάτες μπορούμε να τις ψήσουμε 5-10 λεπτά επιπλέον στο γκριλ.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε ελιές ή κάπαρη στο ταψί μαζί με τον μπακαλιάρο και τα ντοματίνια για επιπλέον ένταση στη γεύση.