
Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού λευκού (λαβράκι, γλώσσα ή πέρκα)
- 3 κ.σ. χυμό yuzu
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
- κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Λευκό κρασί Albarino από την Ισπανία και την περιοχή της Rias Baixas, με υψηλή αρωματική ένταση, φρεσκάδα και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Pazo das Bruxas - M. Torres
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το αρωματικό, ψητό ψάρι μαριναρισμένο με yuzu ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό yuzu, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο, αν το προσθέσουμε.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού σε ρηχό σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού, μέχρι να μαλακώσει. Ελέγχουμε με πιρούνι αν είναι έτοιμα - πρέπει να κομματιάζονται χωρίς καθόλου πίεση.
- Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή ρύζι μπασμάτι.
- Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε λεπτές φέτες λεμονιού και λάιμ πάνω από τα φιλέτα, πριν το ψήσιμο.
- Τα ψάρια με λεπτά φιλέτα, όπως η γλώσσα, απαιτούν λιγότερο χρόνο ψησίματος, οπότε προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε.