Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο ψαριού ή ξαλμυρισμένο παστό μπακαλιάρο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ ή 3 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 130 ml κρασί λευκό
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ασύρτικο με αρώματα γκρέιπφρουτ και ξύσματος λεμονιού, φρέσκου ροδάκινου και νότες ορυκτότητας. Η πρόταση του WSPC: Santorini Venetsanos Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ψάρι πλακί ζεσταίνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαραθούν και να μισο-μαγειρευτούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Τοποθετούμε το ψάρι σε βαθύ ταψί, το αλατοπιπερώνουμε καλά και μοιράζουμε πάνω του τα κρεμμύδια με το λάδι τους.
- Ρίχνουμε και το κρασί με την ντομάτα και λίγο επιπλέον αλάτι.
- Ψήνουμε το ψάρι στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και 2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες, που ταιριάζουν πολύ στο πλακί.
Ελένη Ψυχούλη