Υλικά
  • 8 μπαρμπούνια (1.500 γρ. περίπου)
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • αλάτι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1-2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα

Μοσχοφίλερο με υψηλής έντασης αρώματα εσπεριδοειδών και λουκουμιού, Ισορροπημένο στόμα με δομή, τραγανή οξύτητα, φρεσκάδα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Α Priori Novus Leonidas Nassiakos

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μπαρμπούνια στο τηγάνι καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια τους και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Με κοφτερό μαχαιράκι τα ανοίγουμε από τη μέση περίπου της κοιλιάς τους ως τα βράγχια και αφαιρούμε βράγχια και εντόσθια. Τα ξεπλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι.
  2. Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
  3. Ανακατεύουμε μέσα σε μια σακούλα τροφίμων τα δύο άλευρα και 1 κ.σ. αλάτι.
  4. Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με άφθονο λάδι να κάψει καλά - η στάθμη να είναι γύρω στο 1 δάχτυλο περίπου. Προσοχή δεν πρέπει να καπνίσει.
  5. Αλευρώνουμε τα ψάρια καλά και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού με το μείγμα του αλευριού και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  6. Τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα και σε δόσεις, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους ώστε να υπάρχει καυτό λάδι και μην κολλάνε μεταξύ τους. Τα τηγανίζουμε πρώτα από τη μια πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και ύστερα τα γυρίζουμε με δυο πιρούνια, να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη.
  7. Βγάζουμε τα τηγανισμένα μπαρμπούνια από το τηγάνι και τα αφήνουμε για λίγο σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα λάδια τους.
  8. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά, παρέα με φέτες λεμονιού. Συνοδεύουμε με σαλάτα της επιλογής μας. 

Προσοχή, τα ψάρια θέλουν μια φορά γύρισμα, όχι περισσότερες, γι’ αυτό φροντίζουμε να είναι σωστά τηγανισμένη η κάτω πλευρά τους πριν τα γυρίσουμε να τηγανιστούν και από την άλλη.