
Υλικά
- 1 ψάρι ολόκληρο ή φέτες ψαριού (1½ κιλό περίπου)
- 10 πατάτες μέτριες, σε ροδέλες
- 6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό κρασί Ρομπόλα από την Κεφαλλονιά. Η πρόταση του WSPC: Robola - Gentilini Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για να φτιάξουμε κερκυραϊκό ψάρι μπιάνκο: Σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα (πλασωτέ) στρώνουμε τις ροδέλες της πατάτας και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε πάνω τους το ψάρι αλατισμένο και ολόγυρα σκορπάμε το σκόρδο.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν οι πατάτες.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Μεταφέρουμε το ψάρι και τις πατάτες σε πιατέλα, προσθέτουμε στο ζουμί της κατσαρόλας το λεμόνι και το συμπυκνώνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει.
- Περιχύνουμε το ψάρι με το ζωμό και αν δε μας αρέσουν τα σκόρδα τα αφαιρούμε.
- Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το μπιάνκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ψάρι μας αρέσει: μπακαλιάρο, κέφαλο, καπόνι, στήρα, ροφό, συναγρίδα, κλπ.