Υλικά
  • 1 ψάρι ολόκληρο ή φέτες ψαριού (1½ κιλό περίπου)
  • 10 πατάτες μέτριες, σε ροδέλες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό κρασί Ρομπόλα από την Κεφαλλονιά. Η πρόταση του WSPC: Robola - Gentilini Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε κερκυραϊκό ψάρι μπιάνκο: Σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα (πλασωτέ) στρώνουμε τις ροδέλες της πατάτας και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε πάνω τους το ψάρι αλατισμένο και ολόγυρα σκορπάμε το σκόρδο.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν οι πατάτες.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  5. Μεταφέρουμε το ψάρι και τις πατάτες σε πιατέλα, προσθέτουμε στο ζουμί της κατσαρόλας το λεμόνι και το συμπυκνώνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει.
  6. Περιχύνουμε το ψάρι με το ζωμό και αν δε μας αρέσουν τα σκόρδα τα αφαιρούμε.
  7. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το μπιάνκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ψάρι μας αρέσει: μπακαλιάρο, κέφαλο, καπόνι, στήρα, ροφό, συναγρίδα, κλπ.