
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γρ. το καθένα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 6 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
- 4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ασύρτικο με αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων, λιπαρή υφή και ευχάριστη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Theros Assyrtiko - Markou Vineyards
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ψητό φιλέτο σολομού με δενδρολίβανο και λεμόνι ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο και σοτάρουμε τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε τον σολομό και ψήνουμε για 4-5 λεπτά, από την κάθε πλευρά.
- Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβασνο και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με φέτες λεμονιού.
Αν προτιμάμε, μπορούμε να ψήσουμε τον σολομό στον φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε τα σκόρδα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια, βάζουμε στον ταψί τον σολομό και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι το ψάρι να αποκτήσει ωραία ροδισμένη κρούστα, αλλά να παραμείνει ζουμερό εσωτερικά.