Υλικά

για 20 τεμάχια

  • 250 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο  
  • 250 γρ. γραβιέρα Σύρου τριμμένη
  • 4 ασπράδια αυγών + 2 κρόκους
  • ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ρετσίνα από την ποικιλία Ασύρτικο με αρώματα εσπεριδοειδών, μαστίχας και ιωδίου, πολυεπίδο χαρακτήρα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Kallos Ousia Thalassino 1979 Wines

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις τυροκροκέτες με Σαν Μιχάλη Σύρου πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέσα σε ευρύχωρο μπολ μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  2. Αφήνουμε το μίξερ και ρίχνουμε στη μαρέγκα τα τριμμένα τυριά, τους κρόκους και τα ανακατεύουμε όλα με πιρούνι. 
  3. Προσθέτουμε το περισσότερο από το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Θα προσθέσουμε όσο ακόμα χρειαστεί μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα που θα πλάθεται εύκολα.
  4. Πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια των 20 γρ. περίπου και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  5. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε δόσεις ανακατεύοντας με μία τρυπητή κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσοχή, ροδίζουν γρήγορα.
  6. Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι πριν τις σερβίρουμε. 

Αντί για μείγμα τυριών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο Σάν Μιχάλη.