Υλικά
  • 1 πακέτο νιόκι 
  • 120 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 115 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 1 ¼ φλ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα νιόκι με τυρί στο φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε στους 200°C στον αέρα. 
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
  3. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. 
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νιόκι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
  5. Μόλις έρθουν σε κατάλληλη θερμοκρασία, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα τυριών.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σ' ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριών από πάνω.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  9. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε για 1-2 λεπτά λίγο στην άκρη και μετά γαρνίρουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 ημέρες. Για να το ζεστάνουμε μπορούμε να σιγοβράσουμε λίγο γάλα στο κατσαρολάκι, να το προσθέσουμε στα νιόκι και έπειτα να ζεστάνουμε για λίγο στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά.