Υλικά
- 1 πακέτο νιόκι
- 120 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 115 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 1 ¼ φλ. γάλα φρέσκο πλήρες
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
- μαϊντανό ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα νιόκι με τυρί στο φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε στους 200°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
- Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα νιόκι και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
- Μόλις έρθουν σε κατάλληλη θερμοκρασία, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα τυριών.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας σ' ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα τυριών από πάνω.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε για 1-2 λεπτά λίγο στην άκρη και μετά γαρνίρουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως.
Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 ημέρες. Για να το ζεστάνουμε μπορούμε να σιγοβράσουμε λίγο γάλα στο κατσαρολάκι, να το προσθέσουμε στα νιόκι και έπειτα να ζεστάνουμε για λίγο στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά.