Υλικά

για 4 tacos

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 1 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο αβοκάντο, κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Torrontes από την Αργεντινή, με αρώματα lime, ροδάκινου και νότες γιασεμιού. Μέτριο σώμα με φρεσκάδα και ένταση. Η πρόταση του WSPC: Laborum Torrontes El Porvenir de Cafayate Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα tacos με κοτόπουλο, μάνγκο και αβοκάντο αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Για το στήσιμο των tacos ξεκινάμε βάζοντας πρώτα κοτόπουλο και μετά από πάνω μάνγκο, αβοκάντο και ντοματίνια.
  5. Προσθέτουμε τέλος το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο.
  • Τα ντοματίνια δίνουν δροσιά και ισορροπούν τη γλύκα του μάνγκο. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε και λίγες σταγόνες lime αν θέλουμε.
  • Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με λάδι, lime και κύμινο για πιο έντονη γεύση.