
Υλικά
για 4 tacos
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 4 τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο αβοκάντο, κομμένο σε μισοφέγγαρα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
Torrontes από την Αργεντινή, με αρώματα lime, ροδάκινου και νότες γιασεμιού. Μέτριο σώμα με φρεσκάδα και ένταση. Η πρόταση του WSPC: Laborum Torrontes El Porvenir de Cafayate Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα tacos με κοτόπουλο, μάνγκο και αβοκάντο αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Για το στήσιμο των tacos ξεκινάμε βάζοντας πρώτα κοτόπουλο και μετά από πάνω μάνγκο, αβοκάντο και ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τέλος το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με κόλιανδρο.
- Τα ντοματίνια δίνουν δροσιά και ισορροπούν τη γλύκα του μάνγκο. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε και λίγες σταγόνες lime αν θέλουμε.
- Μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο με λάδι, lime και κύμινο για πιο έντονη γεύση.