Υλικά
  • 12 φύλλα λάχανο

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι
  • πιπέρι  φρεσκοτριμμένο 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 λάιμ
  • τυρι gorgonzola, σε μπουκίτσες
  • μπούκοβο

Μία ξηρή Μαυροδάφνη από την Κεφαλλονιά, σε μια φρέσκια φρουτώδη εκδοχή με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες πράσινου πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Mademoiselle - Κτήμα Χαριτάτου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Το λάχανο

  1. Για τα tacos από λάχανο με μανιτάρια γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  2. Κόβουμε τη βάση του λάχανου και το βουτάμε στο νερό. Το αφήνουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα το απομακρύνουμε προσεκτικά.
  3. Αφαιρούμε όσα φύλλα έχουν μαλακώσει και έπειτα το ξαναβουτάμε στο νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τα μανιτάρια

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα.
  3. Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε μέσα τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.

Τα κρεμμύδια

  1. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά.
  2. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Το σερβίρισμα

  1. Σε ένα φύλλο λάχανο βάζουμε μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, και 1 κ.γ. τυρί gorgonzola. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, μπούκοβο και ραντίζουμε με χυμό λάιμ.