Υλικά
- 12 φύλλα λάχανο
Για τα μανιτάρια
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- θυμάρι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- ½ κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 λάιμ
- τυρι gorgonzola, σε μπουκίτσες
- μπούκοβο
Μία ξηρή Μαυροδάφνη από την Κεφαλλονιά, σε μια φρέσκια φρουτώδη εκδοχή με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες πράσινου πιπεριού. Η πρόταση του WSPC: Mademoiselle - Κτήμα Χαριτάτου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Το λάχανο
- Για τα tacos από λάχανο με μανιτάρια γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Κόβουμε τη βάση του λάχανου και το βουτάμε στο νερό. Το αφήνουμε για 1-2 λεπτά και έπειτα το απομακρύνουμε προσεκτικά.
- Αφαιρούμε όσα φύλλα έχουν μαλακώσει και έπειτα το ξαναβουτάμε στο νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα μανιτάρια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα.
- Σε μεγάλο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε μέσα τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.
Τα κρεμμύδια
- Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά.
- Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Το σερβίρισμα
- Σε ένα φύλλο λάχανο βάζουμε μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, και 1 κ.γ. τυρί gorgonzola. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, μπούκοβο και ραντίζουμε με χυμό λάιμ.