Υλικά
  • 4 φύλλα μαρουλιού μεγάλα
  • 120 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε χοντρές λωρίδες 
  • 2 αυγά βραστά (σφιχτά ή μελάτα, ανάλογα με τα γούστα), κομμένα στη μέση ή σε φέτες
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες με πίλερ
  • ½ αβοκάντο, κομμένο σε κύβους ή φέτες 
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon 
  • 1 κ.σ.  άνηθο ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού + επιπλέον για το σερβίρισμα 
  • λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Pinot Noir, Chenin Blanc και Chardonnay με αρώματα κερασιού, ροδάκινου, εσπεριδοειδών και φρυγανισμένου ψωμιού. Η πρόταση του WSPC: Cuvée Flamme Rose Gratien & Meyer

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα keto-tacos σε φύλλα μαρουλιού με καπνιστό σολομό, αυγό και αβοκάντο, πρώτα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού. 
  2. Έπειτα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί με τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα στη βάση κάθε φύλλου.
  3. Τοποθετούμε από πάνω τον σολομό, το αγγούρι, το κομμένο αβοκάντο και τα κομμένα αυγά ανάμεσά τους. 
  4. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο επιπλέον χυμό λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο ή σχοινόπρασο και, αν θέλουμε, μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και σερβίρουμε αμέσως.