
Υλικά
- 4 φύλλα μαρουλιού μεγάλα
- 120 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε χοντρές λωρίδες
- 2 αυγά βραστά (σφιχτά ή μελάτα, ανάλογα με τα γούστα), κομμένα στη μέση ή σε φέτες
- ½ αγγούρι, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες με πίλερ
- ½ αβοκάντο, κομμένο σε κύβους ή φέτες
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασο
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού + επιπλέον για το σερβίρισμα
- λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Pinot Noir, Chenin Blanc και Chardonnay με αρώματα κερασιού, ροδάκινου, εσπεριδοειδών και φρυγανισμένου ψωμιού. Η πρόταση του WSPC: Cuvée Flamme Rose Gratien & Meyer
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα keto-tacos σε φύλλα μαρουλιού με καπνιστό σολομό, αυγό και αβοκάντο, πρώτα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού.
- Έπειτα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί με τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι και απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα στη βάση κάθε φύλλου.
- Τοποθετούμε από πάνω τον σολομό, το αγγούρι, το κομμένο αβοκάντο και τα κομμένα αυγά ανάμεσά τους.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο επιπλέον χυμό λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο ή σχοινόπρασο και, αν θέλουμε, μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και σερβίρουμε αμέσως.