
Υλικά
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ο.χ.
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. νερό
- 200 γρ. panko
- 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη ή παρμεζάνα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλλιανδρο (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Savvatiano Anastasia Fragou Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα στικς κολοκυθιού στο φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
- Έπειτα πλένουμε τα κολοκυθάκια τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη μουστάρδα και το νερό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το panko, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κόλλιανδρο. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
- Καλύπτουμε το κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού πρώτα με αλεύρι, μετά το βουτάμε στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το panko.
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζουμε στη σειρά τα παναρισμένα κολοκυθάκια και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω τους λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 8-10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε.
Ταιριάζουν εξαιρετικά αν τα βουτήξουμε σε σπιτικό τζατζίκι ή σε ένα ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με δυόσμο ή ένα άλλο δροσιστικό ντιπ.