Sticks κολοκυθιού

Sticks κολοκυθιού

Sticks κολοκυθιού

Στικς κολοκυθιού στον φούρνο

Υλικά
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ο.χ.
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. panko
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη ή παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλλιανδρο (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Savvatiano Anastasia Fragou Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα στικς κολοκυθιού στο φούρνο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°C.
  2. Έπειτα πλένουμε τα κολοκυθάκια τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη μουστάρδα και το νερό και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το panko, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και τον κόλλιανδρο. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Καλύπτουμε το κάθε μπαστουνάκι κολοκυθιού πρώτα με αλεύρι, μετά το βουτάμε στο αυγό και τέλος στο μείγμα με το panko.
  6. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζουμε στη σειρά τα παναρισμένα κολοκυθάκια και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω τους λίγο ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 8-10 λεπτά.
  8. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε. 

Ταιριάζουν εξαιρετικά αν τα βουτήξουμε σε σπιτικό τζατζίκι ή σε ένα ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με δυόσμο ή ένα άλλο δροσιστικό ντιπ.