
Υλικά
- 3-4 κολοκυθάκια μικρά
- 2 ντομάτες μικρές ώριμες, κομμένες σε λεπτές φέτες ή ντοματίνια
- 200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε φέτες ή τριμμένη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού, φρέσκα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό Βιδιανό με πλούσια αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, κίτρου και αποξηραμένων βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Vidianο Oenops Wines
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κολοκυθάκια στο φούρνο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις ή στον αέρα.
- Έπειτα κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγη από τη σάρκα με κουτάλι για να δημιουργήσουμε μικρό «βαθούλωμα».
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Τοποθετούμε τα κομμένα κολοκύθια με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα τοποθετούμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε από πάνω φέτες μοτσαρέλας, φέτες ντομάτας, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Ψήνουμε για επιπλέον 15–20 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρώς.
- Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως γραβιέρα, κασέρι, φέτα κτλ.