Υλικά
  • 3-4 κολοκυθάκια μικρά
  • 2 ντομάτες μικρές ώριμες, κομμένες σε λεπτές φέτες ή ντοματίνια 
  • 200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε φέτες ή τριμμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • φύλλα βασιλικού, φρέσκα 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Λευκό Βιδιανό με πλούσια αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, κίτρου και αποξηραμένων βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Vidianο Oenops Wines

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα κολοκυθάκια στο φούρνο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις ή στον αέρα.
  2. Έπειτα κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγη από τη σάρκα με κουτάλι για να δημιουργήσουμε μικρό «βαθούλωμα».
  3. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Τοποθετούμε τα κομμένα κολοκύθια με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  4.  Τα τοποθετούμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε από πάνω φέτες μοτσαρέλας, φέτες ντομάτας, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο. 
  6. Ψήνουμε για επιπλέον 15–20 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρώς.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως γραβιέρα, κασέρι, φέτα κτλ.