Υλικά
  • 12 φέτες ψωμί του τοστ (λευκό ή πολύσπορο)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 300 γρ.)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 φέτες τυρί της επιλογής μας (π.χ. γραβιέρα, έμενταλ)
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 6 φύλλα μαρούλι (iceberg ή romaine για τραγανή υφή)
  • 6 κ.σ. μαγιονέζα ή μείξη με λίγη μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ κρασί από την ποικιλία Λιάτικο, με κομψά αρώματα από κεράσι και δαμάσκηνο και έντονα στοιχεία γκρέιπφρουτ, απόλυτα ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Λιάτικο Ροζέ Ηλιάνα Μαλίχιν

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το club sandwich (κλαμπ σάντουιτς) με κοτόπουλο ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ψήνουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού, ώστε να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  5. Παίρνουμε μία φέτα ψωμιού, απλώνουμε επάνω μαγιονέζα και βάζουμε 1 φέτα τυρί και 1 ζαμπόν. Καλύπτουμε με δεύτερη φέτα ψωμιού και επάνω βάζουμε μαρούλι, ντομάτα και λίγη ακόμη μαγιονέζα. Σκεπάζουμε με τρίτη φέτα ψωμί και επάνω στρώνουμε 2 φέτες μπέικον και κοτόπουλο και κλείνουμε με τέταρτη φέτα ψωμιού.
  6. Πιέζουμε ελαφρά το σάντουιτς, στερεώνουμε με ξυλάκια για club sandwich ή για σουβλάκια και κόβουμε το club sanwich σε τέσσερα τρίγωνα.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αν θέλουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή, αφαιρούμε το μπέικον ή το αντικαθιστούμε με ψητά λαχανικά.
  • Το σάντουιτς είναι καλύτερο να καταναλωθεί αμέσως, για να παραμείνουν τραγανά τα ψωμιά και ζεστό το κοτόπουλο.