Υλικά
- 4 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ιαπωνικό σάντουιτς sando με αυγό βράζουμε τα δύο από τα αυγά μελάτα (για 4-5 λεπτά) και μόλις τα βγάλουμε από το βραστό νερό τα βάζουμε για λίγο σε μπολ με κρύο νερό, να σταματήσει ο βρασμός. Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν και χυθεί ο κρόκος και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τα άλλα 2 αυγά τα βράζουμε σφιχτά, για 10 λεπτά και τα αφήνουμε και αυτά σε κρύο νερό.
- Καθαρίζουμε τα σφιχτοβρασμένα αυγά, τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα λιώνουμε ελαφρώς με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η αυγοσαλάτα.
- Μοιράζουμε την αυγοσαλάτα σε δύο από τις φέτες ψωμιού και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω προσεκτικά τα μελάτα αυγά - ένα σε κάθε φέτα.
- Καλύπτουμε με τις δύο άλλες φέτες ψωμιού, δημιουργώντας δύο σάντουιτς.
- Κόβουμε το καθένα στη μέση και σερβίρουμε.
- Για πιο «πλούσια» γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στην αυγοσαλάτα λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι.
- Εάν δεν βρούμε ψωμάκια για sando, είναι καλύτερο να προτιμήσουμε λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, ώστε να δίνει τη χαρακτηριστική υφή του sando.