Υλικά
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ιαπωνικό σάντουιτς sando με αυγό βράζουμε τα δύο από τα αυγά μελάτα (για 4-5 λεπτά) και μόλις τα βγάλουμε από το βραστό νερό τα βάζουμε για λίγο σε μπολ με κρύο νερό, να σταματήσει ο βρασμός. Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν και χυθεί ο κρόκος και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τα άλλα 2 αυγά τα βράζουμε σφιχτά, για 10 λεπτά και τα αφήνουμε και αυτά σε κρύο νερό.
  3. Καθαρίζουμε τα σφιχτοβρασμένα αυγά, τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα λιώνουμε ελαφρώς με πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η αυγοσαλάτα.
  5. Μοιράζουμε την αυγοσαλάτα σε δύο από τις φέτες ψωμιού και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω προσεκτικά τα μελάτα αυγά - ένα σε κάθε φέτα.
  6. Καλύπτουμε με τις δύο άλλες φέτες ψωμιού, δημιουργώντας δύο σάντουιτς.
  7. Κόβουμε το καθένα στη μέση και σερβίρουμε.
  • Για πιο «πλούσια» γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στην αυγοσαλάτα λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι.
  • Εάν δεν βρούμε ψωμάκια για sando, είναι καλύτερο να προτιμήσουμε λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, ώστε να δίνει τη χαρακτηριστική υφή του sando.