Η πίτα, αχ η πίτα. Ένα έδεσμα με πάμπολλες παραλλαγές, ανάλογα με τον τόπο στον οποίο φτιάχνεται, τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, ακόμη και τον χρόνο και την όρεξη που έχουμε.
Κάθε είδους πίτα είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση, τις πιο αγαπημένες παιδικές μας μνήμες, τις ώρες που περνούσαμε στο σπίτι της γιαγιάς, τη στιγμή που άνοιγε φύλλο με εντυπωσιακή ευλάβεια και ακρίβεια, λίγη ώρα πριν την απολαύσουμε αχνιστή και τραγανή.
Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, αλλά σίγουρα θα είναι νόστιμη. Είναι το τέλειο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, για τα κυριακάτικα και τα γιορτινά τραπέζια, για το lunch box της δουλειάς ή του σχολείου. Και εμείς επειδή τις αγαπάμε πολύ, έχουμε φτιάξει πολλές παραλλαγές τους. Άλλες πιο μπελαλίδικες, με δικό μας φύλλο και άλλες που γίνονται πιο γρήγορα και απαιτούν λίγο χρόνο και κόπο, μα όλες τους μπουκιά και συχώριο.
Εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας
Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι
Η παστουρμαδόπιτα που θα λατρέψεις ακόμα κι αν δεν τρως παστουρμά!
Πλαστός, η παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας
Πατσαβουρόπιτα, η εύκολη τυρόπιτα
Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
Κοφτόπιτα ή αλλιώς αλμυρή βασιλόπιτα με πλιγούρι και φέτα από τα Ιωάννινα
Κρεατόπιτα από την Κεφαλονιά
Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με πράσο και ζύμη κουρού
Κολοκυθομπούρεκο Χανίων του Κωστή Κωστάκη
Γκιοζλεμές με πατάτα από το Α λα Γκρεκ
Παραδοσιακή σπανακόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο
Πρασόπιτα με χειροποίητο, τραγανό φύλλο
Σφακιανή πίτα στο τηγάνι
Κρητικές μαραθόπιτες στο τηγάνι
Η πιο εύκολη τυρόπιτα σουφλέ με μόλις 5 υλικά
Γκιοζλεμές με κιμά και τυρί από το Α λα Γκρεκ