Υλικά
  • 6-7 φύλλα κρούστας
  • 20 φέτες παστουρμά
  • 500 γρ. κασέρι σε φέτες
  • 2 ντομάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
  • 4-6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • κύμινο
  • σουσάμι μαύρο 
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμένο

Λευκό κρασί! Νυχτέρι Σαντορίνης ή εναλλακτικά Oloroso Sherry. Η πρόταση του WSPC: Νυχτέρι - Κτήμα Σιγάλα ή Oloroso Faraon – Bodegas Hidalgo

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την παστουρμαδόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και απλώνουμε 3-4 φύλλα αλειμμένα ένα-ένα, με λίγο βούτυρο.
  3. Τοποθετούμε από πάνω με τη σειρά το κασέρι, τις φέτες του παστουρμά και την ντομάτα. Πασπαλίζουμε με κύμινο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα επίσης ένα-ένα με βούτυρο.
  4. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. 
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια της πίτας. 
  6. Μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε να κρυώσει λίγο, ώστε να την κόψουμε και να σερβίρουμε σε κομμάτια.

Για να είναι η πίτα μας πιο ελαφριά μπορούμε να καθαρίσουμε τον παστουρμά από το τσιμένι του, πριν το βάλουμε στην πίτα.