
Υλικά
- 6-7 φύλλα κρούστας
- 20 φέτες παστουρμά
- 500 γρ. κασέρι σε φέτες
- 2 ντομάτες μέτριες, κομμένες σε ροδέλες
- 4-6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- κύμινο
- σουσάμι μαύρο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμένο
Λευκό κρασί! Νυχτέρι Σαντορίνης ή εναλλακτικά Oloroso Sherry. Η πρόταση του WSPC: Νυχτέρι - Κτήμα Σιγάλα ή Oloroso Faraon – Bodegas Hidalgo
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την παστουρμαδόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και απλώνουμε 3-4 φύλλα αλειμμένα ένα-ένα, με λίγο βούτυρο.
- Τοποθετούμε από πάνω με τη σειρά το κασέρι, τις φέτες του παστουρμά και την ντομάτα. Πασπαλίζουμε με κύμινο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα επίσης ένα-ένα με βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια της πίτας.
- Μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε να κρυώσει λίγο, ώστε να την κόψουμε και να σερβίρουμε σε κομμάτια.
Για να είναι η πίτα μας πιο ελαφριά μπορούμε να καθαρίσουμε τον παστουρμά από το τσιμένι του, πριν το βάλουμε στην πίτα.