Υλικά
  • 8 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 5 μελιτζάνες μακρόστενες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 φλ. τυρί κεφαλογραβιέρα + κασέρι, τριμμένα
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Λευκό Ασύρτικο με πολυπλοκότητα από εσπεριδοειδή, άνθη και νότες ορυκτότητας. Πλούσιο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα. Η πρότασή του WSPC: 2 Κόσμοι Ασύρτικο - Κτήμα Γκότση

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη μελιτζανόπιτα με κεφαλογραβιέρα και κασέρι, πρώτα αλατίζουμε τις μελιτζάνες.
  2. Σε φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν. Αν διαλυθούν στο ψήσιμο, δε μας πειράζει καθόλου.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, να μαλακώσει και αυτό.
  4. Αποσύρουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και όπως είναι στο τηγάνι τις ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τυριά, τα αυγά και το πιπέρι.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε τσαλακωμένα τα μισά φύλλα, φροντίζοντας να λαδώσουμε καλά το καθένα ξεχωριστά.
  7. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι λαδωμένα και τσαλακωτά και χαράζουμε ελαφρά την πίτα.
  8. Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
  • Προαιρετικά, μαζί με τα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε και μια ψιλοκομμένη ντομάτα, χωρίς φλούδα, αφού τη στύψουμε καλά από τα ζουμιά της.
  • Αν έχουμε χρόνο και διάθεση να ανοίξουμε σπιτικό φύλλο ζύμης, τότε θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα πάνω και 2 κάτω.