Υλικά
  • 500 γρ. κολοκυθάκια πράσινα
  • 300-400 γρ. φέτα σκληρή
  • 2 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι

Ένα λευκό κρασί, blend Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς, που συνδυάζει την υψηλή οξύτητα και την αρωματική ένταση. Η πρόταση του WSPC: Edenia Bella - Tsililis Terres

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την μπατζίνα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, πατώντας τα με την παλάμη μας.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το τριμμένο κολοκύθι και τα ¾ από τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα σφιχτό χυλό.
  5. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο και ρηχό αντικολλητικό ταψί 42x28 εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  6. Θρυμματίζουμε και την υπόλοιπη φέτα, την απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε την πίτα στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά. Αν τη θέλουμε ξεροψημένη, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  8. Αφήνουμε την μπατζίνα να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.

Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλο, ώστε η μπατζίνα να έχει πάχος το πολύ 2 εκ. γιατί πρέπει να είναι λεπτή.