
Υλικά
- 500 γρ. κολοκυθάκια πράσινα
- 300-400 γρ. φέτα σκληρή
- 2 αυγά
- 120 γρ. γάλα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
Ένα λευκό κρασί, blend Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς, που συνδυάζει την υψηλή οξύτητα και την αρωματική ένταση. Η πρόταση του WSPC: Edenia Bella - Tsililis Terres
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την μπατζίνα ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, πατώντας τα με την παλάμη μας.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το τριμμένο κολοκύθι και τα ¾ από τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα σφιχτό χυλό.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο και ρηχό αντικολλητικό ταψί 42x28 εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Θρυμματίζουμε και την υπόλοιπη φέτα, την απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την πίτα στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά. Αν τη θέλουμε ξεροψημένη, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Αφήνουμε την μπατζίνα να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια.
Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλο, ώστε η μπατζίνα να έχει πάχος το πολύ 2 εκ. γιατί πρέπει να είναι λεπτή.