
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 240 ml νερό χλιαρό
- 70 ml ρακή
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. ανθότυρο μαλακό ή μυζήθρα
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- σουσάμι
Λευκό, γλυκό κρασί, blend από Σαββατιανό και Αηδάνι με ανθικά στοιχεία συνδυασμένα με αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και νότες μάραθου και βασιλικού. Η πρόταση του WSPC: Sunday - Mylonas Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σφακιανή πίτα στο τηγάνι, σε μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ρακή και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και το τυρί.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης σε δίσκο, διαμέτρου περίπου 10 εκ.
- Βάζουμε στη μέση το τυρί, σκεπάζουμε με το ζυμάρι, κλείνουμε καλά και ξανανοίγουμε σε λεπτό, στρογγυλό πιτάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πίτες, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι και σουσάμι.