Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 ml νερό χλιαρό
  • 70 ml ρακή
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ανθότυρο μαλακό ή μυζήθρα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα 

  • μέλι
  • σουσάμι

Λευκό, γλυκό κρασί, blend από Σαββατιανό και Αηδάνι με ανθικά στοιχεία συνδυασμένα με αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου και νότες μάραθου και βασιλικού. Η πρόταση του WSPC: Sunday - Mylonas Winery
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σφακιανή πίτα στο τηγάνι, σε μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ρακή και το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια και το τυρί.
  4. Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ζύμης σε δίσκο, διαμέτρου περίπου 10 εκ.
  5. Βάζουμε στη μέση το τυρί, σκεπάζουμε με το ζυμάρι, κλείνουμε καλά και ξανανοίγουμε σε λεπτό, στρογγυλό πιτάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  6. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πίτες, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι και σουσάμι.