Υλικά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • ¼ - ½ φλ. νερό
  • 300 γρ. φέτα
  • 1-2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι, αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτι

Λευκή Ντεμπίνα με αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού, κίτρου και ανθών εσπεριδοειδών. Η πρόταση του WSPC:  Ντεμπίνα κλασική Zoinos Winery.
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, το νερό, τα αυγά και το αλάτι, αν προσθέσουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένας ομοιογενής και ρευστός χυλός. Δεν ρίχνουμε όλο το νερό με τη μία. Το προσθέτουμε λίγο - λίγο μέχρι να πάρει τη σύσταση αυτή. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο παραπάνω, αναλόγως το αλεύρι.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τον χυλό. Απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού για να δημιουργθεί ένα λεπτό στρώμα.
  4. Πασπαλίζουμε παντού με κομματάκια φέτας και βούτυρο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η πίτα μας. Γίνεται λεπτή, κριτσανιστή, πεντανόστιμη και τρώγεται ζεστή κόβοντάς την σε ακανόνιστα σχήματα με τα χέρια.