Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας (450 γρ.)
- 300 γρ. μακαρόνια Νο2
- 4 αυγά
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 250 γρ. φέτα σε κομμάτια
- 500 ml γάλα φρέσκο (ή αραιωμένο εβαπορέ)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Traminer με έντονα αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών και βοτάνων, ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Alba di Munte Katogi Averoff
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γιαννιώτικη μακαρονόπιτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.
- Αφού τα σουρώσουμε, τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας, λαδώνοντας τα κάθε φορά.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας και πάλι ένα-ένα.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε απαλά την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
Γωγώ Ξαγοράρη