Υλικά

Για το φύλλο

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό τυροβολιά
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα ροζέ κρασί από τις Κυκλάδες, blend από τις ποικιλίες Μαυροτράγανο και Μανδηλαριά. Η πρότασή μας: Μμ Ροζέ - Κτήμα Σιγάλα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για να φτιάξουμε την κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε μπολ και ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να πλάθεται με ευκολία.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
  3. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψί.
  5. Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και σε αλευρωμένο πάγκο, με πλάστη ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο που θα απλώσουμε στο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχει λίγο.
  6. Απλώνουμε τη γέμιση και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο και το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Σκεπάζουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα.
  7. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, χαράζουμε ελαφρά με μαχαίρι και την ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.