Υλικά
- 1 φλ. κρασί λευκό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι ή δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μεσογειακή μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες, κοψίδια και αρνίσια παϊδάκια ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε βάζο με καπάκι και ανακινούμε.
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε γυάλινο σκεύος ή μικρό ταψί και περιχύνουμε με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τις μπριζόλες ή το κρέας της επιλογής μας στο ψυγείο να μαριναριστούν, για 2 έως 5 ώρες.
- Σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και αφήνουμε εκτός ψυγείου για 30 λεπτά πριν τις ψήσουμε.