Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο ψαριού, μπακαλιάρος, γλώσσα, γαλέος κλπ
  • 200 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 αυγό
  • αλεύρι, λίγο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 2 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • αραβοσιτέλαιο

Λευκό Σαββατιανό μετρίου σώματος, ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ανθικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Savvatiano Anastasia Fragou Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις σπιτικές ψαροκροκέτες, τα γνωστά μας fish sticks, πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλά και τις βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
  2. Στο ίδιο νερό βράζουμε το ψάρι για 3 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  3. Λιώνουμε τις πατάτες με την πρέσα του πουρέ ή με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το βρασμένο ψάρι αφού πρώτα το μαδήσουμε με το χέρι, το αυγό, 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα πλάθεται. Ίσως χρειαστεί έξτρα αλεύρι.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια πλάθουμε με αυτό μακρουλούς κυλίνδρους. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σταθούν καλύτερα.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε τρίτο τη φρυγανιά.
  6. Βγάζουμε τα sticks του ψαριού από το ψυγείο και πρώτα τα περνάμε από το αλεύρι φροντίζοντας να πάει παντού, μετά τα βουτάμε στο αβγό και τέλος τα κυλάμε στη φρυγανιά.
  7. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι βαθύ με 1 ½ δάχτυλο λάδι κι αφού κάψει καλά, ρίχνουμε τα fish sticks σε δυο – τρεις δόσεις και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά.
  8. Βγάζουμε τα fish sticks πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν τα περιττά λάδια τους και ύστερα τα σερβίρουμε ζεστά συνοδεύοντας με σαλάτα και γαρνιτούρα της επιλογής μας.  

Μπορούμε να φτιάξουμε σάντουιτς με ψωμάκια του hot dog προσθέτοντας 2 fish sticks, μαγιονέζα ντομάτα και μαρούλι.