Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1-2 κ.σ. γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μυρωδικά φρέσκα, ψιλοκομμένα (π.χ. σχοινόπρασο και μαϊντανός), για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αυγά σκραμπλ (scrambled eggs) βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι, μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι και να ενωθούν με τα ασπράδια. Δεν τα χτυπάμε υπερβολικά όπως στην ομελέτα - θέλουμε απλώς ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο γάλα ή κρέμα για πιο βελούδινο και αφράτο αποτέλεσμα.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Θέλουμε να λιώσει απαλά, χωρίς να καεί.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και με μια σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε αργά και συνεχώς, φέρνοντας το μείγμα από τις άκρες προς το κέντρο. Δεν αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν, θέλουμε να είναι κρεμώδης η τελική υφή τους, για αυτό τα μαγειρεύουμε μόλις 2-4 λεπτά.
  5. Μόλις αρχίσουν να πήζουν αλλά παραμένουν ακόμα ζουμερά και λαμπερά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Ο υπόλοιπος χρόνος ψησίματος θα ολοκληρωθεί με τη θερμότητα του τηγανιού.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο τέλος, για να μην σκληρύνουν τα αυγά κατά το ψήσιμο. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.