Υλικά
  • 5-6 πατάτες μεσαίες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 4 αυγά
  • 130 ml λευκό κρασί
  • 1 στικ κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα αυγά με πατάτες γιαχνί, ή αλλιώς μπουλέρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  2. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις κομμένες πατάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αν δεν έχουν καλυφθεί τα υλικά (πατάτες), συμπληρώνουμε με νερό μέχρι ίσα να καλυφθούν. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες (τις τρυπάμε με ένα πιρούνι), ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα πάνω από τις πατάτες προσεκτικά, σβήνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι πάλι και αφήνουμε πάνω στο μάτι για να ψηθούν και τα αυγά.
  • Μπορούμε βέβαια να αυξήσουμε την ποσότητα τόσο σε αυγά, όσο και πατάτες.
  • Σερβίρουμε με ψωμί, τυρί της επιλογής μας για συνοδεία.