Υλικά
  • 4-5 σπαράγγια πράσινα ή μια χουφτίτσα άγρια σπαράγγια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Παρμεζάνα τριμμένη, προαιρετικά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σπαράγγια με αυγά μάτια, πρώτα καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Κόβουμε τις άκρες και τα ξεφλουδίζουμε με τον αποφλοιωτή. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα σπαράγγια να πάρουν λίγο χρώμα οι άκρες τους. Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
  3. Αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλουμε.