
Υλικά
- 4-5 σπαράγγια πράσινα ή μια χουφτίτσα άγρια σπαράγγια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Παρμεζάνα τριμμένη, προαιρετικά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα σπαράγγια με αυγά μάτια, πρώτα καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Κόβουμε τις άκρες και τα ξεφλουδίζουμε με τον αποφλοιωτή. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βράζουμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα σπαράγγια να πάρουν λίγο χρώμα οι άκρες τους. Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλουμε.