
Υλικά
- 200 γρ. γαλοπούλα που περίσσεψε, κομμένη ή μαδημένη
- 2-3 κ.σ. BBQ sauce (έτοιμη ή σπιτική)
- 2 ψωμάκια για σάντουιτς (μπριός, τσιαπάτα, μπαγκέτα κτλ)
- ½ φλ. λάχανο με καρότο τριμμένο
- 3 κ.σ. τσένταρ ή έμενταλ ή γκούντα, τριμμένο
- λίγο βούτυρο για το ψωμί
- πίκλες (προαιρετικά)
Ερυθρό Zinfandel με αρώματα κόκκινου και μαύρου φρούτου, μαύρου πιπεριού και γλυκών μπαχαρικών. Η πρόταση του WSPC: Zinfandel - Artezin Wine
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το σάντουιτς με γαλοπούλα που περίσσεψε ζεσταίνουμε ελαφρώς τα κομμάτια της γαλοπούλας σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, για να αναδείξουμε τη γεύση τους και να τα φέρουμε στη σωστή θερμοκρασία.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
- Απλώνουμε στη μία φέτα του ψωμιού μια γενναιόδωρη στρώση σάλτσας BBQ, βάζουμε επάνω τα ζεστά κομμάτια γαλοπούλας, φροντίζοντας να τα τοποθετήσουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε τριμμένο τυρί ώστε να λιώσει ελαφρώς από τη θερμότητα της γαλοπούλας.
- Ολοκληρώνουμε με λάχανο-καρότο για δροσιά και τραγανή υφή και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες κομμένες πίκλες για δώσουμε οξύτητα. Κλείνουμε το σάντουιτς με την επάνω φέτα ψωμιού, πιέζοντας ελαφρώς.
- Μπορούμε να σερβίρουμε το σάντουιτς με τηγανητές πατάτες ή μια φρέσκια σαλάτα, για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
- Για μια πιο πικάντικη εκδοχή, ανακατεύουμε στη σάλτσα BBQ λίγη καυτερή σάλτσα shriracha ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
- Την ίδια συνταγή μπορούμε να την ακολουθήσουμε και για άλλο κρέας όπως κοτόπουλο ή χοιρινό, που μπορεί να μας έχει περισσέψει.