Υλικά
  • 4 μπούτια κοτόπουλου ή 2 στήθη κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, τριμμένοι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 400 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
  • 8  βερίκοκα αποξηραμένα
  • 8 δαμάσκηνα αποξηραμένα, απύρηνα
  • 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βοστιλίδι με αρώματα ώριμων φρούτων όπως το κυδώνι και το βερίκοκο, βανίλιας και αποξηραμένων βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Nouvelle Epoque Βοστιλίδι - Orealios Gaea

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κοτόπουλο ταζίν ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ταζίν το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
  5. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τον ζωμό και τις ντομάτες. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
  7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλίζοντας με αμύγδαλα και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Για πιο πλούσια γεύση, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.