
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλου ή 2 στήθη κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, τριμμένοι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 400 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
- 8 βερίκοκα αποξηραμένα
- 8 δαμάσκηνα αποξηραμένα, απύρηνα
- 1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
- φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βοστιλίδι με αρώματα ώριμων φρούτων όπως το κυδώνι και το βερίκοκο, βανίλιας και αποξηραμένων βοτάνων. Η πρόταση του WSPC: Nouvelle Epoque Βοστιλίδι - Orealios Gaea
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κοτόπουλο ταζίν ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ταζίν το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
- Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τον ζωμό και τις ντομάτες. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο πασπαλίζοντας με αμύγδαλα και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Για πιο πλούσια γεύση, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.