
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 400 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τάμαρι ή σάλτσα σόγιας
- 2 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
Για το Pad Thai
- 4 μερίδες νουντλς ρυζιού πλατιά
- 200 γρ. κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα μέτρια, κομμένα σε πολύ λεπτά στικς
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτά στικς
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φύτρες φασολιού mung
- 4 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 3 αυγά
Για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο
- 80 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- 3 κ.σ. τάμαρι ή σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. fish sauce (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού (προαιρετικά)
- 3-4 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 3 κ.σ. φυστίκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
- φέτες λάιμ
- φύλλα βασιλικού
- φύλλα κόλιανδρου
Λευκό κρασί! Κυδωνίτσα, Sauvignon Blanc ή Albarino. Η πρόταση του WSPC: Κυδωνίτσα - Monemvasia Winery Τσιμπίδη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Το κοτόπουλο
- Για τα Pad Thai noodles με κοτόπουλο και σάλτσα φυστικοβούτυρου βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Η σάλτσα φιστικοβούτυρο
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο και χτυπάμε, να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό.
Το Pad Thai
- Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, χωρίς τη μαρινάδα του, μέχρι ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κινέζικο λάχανο, τα καρότα, τα πράσινα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Κάνουμε χώρο στο γουόκ, σπάμε τα αυγά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πήξουν - θα χρειαστεί λίγα λεπτά. Κατόπιν τα ανακατεύουμε κανονικά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε στο γουόκ τα νουντλς, τις φύτρες και τη σάλτσα φυστικοβούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι.
- Σερβίρουμε το pad thai με φέτες λάιμ και συνοδεύουμε με τριμμένο φιστίκι, φύλλα βασιλικού και κόλιανδρου, αφήνοντας να επιλέξει ο καθένας τι θέλει να προσθέσει.
- Το αυγό μπορούμε να το παραλείψουμε.
- Αν προτιμάμε αντικαθιστούμε το κοτόπουλο με γαρίδες ή τόφου, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία.