
Υλικά
Για ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30εκ.
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 κολοκυθάκια μέτρια ξυσμένα στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- ¾ φλ. νιφάδες βρώμης
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. φέτα, πατημένη με το πιρούνι
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γυμνή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και λαδώνουμε καλά τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού διαμέτρου 28-30εκ. Πασπαλίζουμε με λίγο από το αλεύρι.
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και αφαιρούμε τις άκρες των κολοκυθιών πριν τα τρίψουμε στον τρίφτη. Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό, τα αλατίζουμε και τα ζουλάμε ελαφρά να διώξουμε τα περιττά υγρά.
- Μεταφέρουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη βρώμη, το αλεύρι, τον άνηθο, το δυόσμο και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσαμε ισιώνοντας την επιφάνειά του.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα μας να πάρει ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς, πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, μπορείτε να της προσθέσουμε ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και πριν την ψήσετε, να την πασπαλίσουμε από πάνω με σουσάμι.