Υλικά
για 20 - 24 κομμάτια
- 12 φύλλα κρούστας
- 400 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λευκό, ημιαφρώδες κρασί Ντεμπίνα με αρώματα εσπεριδοειδών, βοτανικές νύξεις και αρώματα ζύμης, ισορροπημένη οξύτητα και δροσιστικό χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Debina - Κτήμα Γκλίναβος
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα εύκολα τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε δυο ρηχά ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και ανακατεύουμε με το αυγό και το γιαούρτι.
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, με τη μεγάλη πλευρά τους κάθετα μπροστά μας. Με μια κάθετη μαχαιριά τα χωρίζουμε στη μέση και μετά κόβουμε το κάθε μισό πάλι στη μέση, ώστε να δημιουργήσουμε 4 λωρίδες από κάθε φύλλο.
- Στοιβάζουμε τις λωρίδες του φύλλου τη μια πάνω στην άλλη και σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Παίρνουμε 2 λωρίδες φύλλου μπροστά μας και αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος 1 γεμάτο κ.γ. γέμιση τυριού.
- Πιάνουμε την κάτω δεξιά άκρη του φύλλου και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση στην άλλη πλευρά της λωρίδας, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε να διπλώνουμε το τρίγωνο ανεβαίνοντας προς τα πάνω, μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
- Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τρίγωνα τυροπιτάκια με τα υπόλοιπα υλικά, αραδιάζοντάς τα στα ταψιά που ετοιμάσαμε.
- Αλείφουμε όλα τα πιτάκια με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
- Τα σερβίρουμε ζεστά, χλιαρά ή ακόμη και κρύα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση μείγμα από ανθότυρο και φέτα ή άλλα τυριά της επιλογής μας, καθώς και να προσθέσουμε δυόσμο ξερό.
- Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τα πιτάκια μας με άσπρο και μαύρο σουσάμι.